Navigácia

Navigácia

  • Európsky týždeň mobility- výtvarná súťaž

              Kampaň Európskeho týždňa mobility spolu so spoločnosťou ARRIVA, v spolupráci so samosprávami si v tomto školskom roku pripravila pre žiakov základných škôl výtvarnú súťaž na tému „Cestujeme spolu autobusom 15 rokov“. Hlavným cieľom súťaže je zvýšiť záujem detí využívať verejnú dopravu ako spôsob dopravy do školy alebo na voľnočasové aktivity, uprednostniť ju pred individuálnou dopravou a tým výrazné prispieť k ochrane životného prostredia. Naši žiaci sa počas hodín výtvarnej výchovy do tejto súťaže zapojili a vytvorili skutočne krásne práce. Fotografie najkrajších prác si môžete prezrieť v galérií. Všetkým žiakom, ktorí sa do súťaže zapojili ďakujeme a držíme prsty pri vyhodnotení výsledkov.

     

                                                                                                              S pozdravom

                                                                                                  Mgr. Marianna Soročinová

  • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV NA NAŠEJ ŠKOLE

           26. september je už od roku 2001 Dňom európskych jazykov. Vtedy si pripomíname  dôležitosť učenia sa jazykov a spoznávania kultúrnej rozmanitosti iných krajín. V Slovenskej republike aj v iných európskych krajinách organizujú školy rôznorodé aktivity.
            Naša škola sa pod vedením p. učiteľky Hončarukovej zapojila do súťaže  v tvorbe dizajnu na „Tričko Európskeho dňa jazykov 2024“. Na hodinách ruského jazyka s p. učiteľkou Popikovou kreslili žiaci jeden zo symbolov ruskej kultúry „Folklórne bábiky Matriošky“. Učiteľky anglického jazyka, p. učiteľky Soročinová a Tannenbaumová, pomáhali žiakom pri tvorbe pamätného plagátu „Európsky deň jazykov 2023“. Na hodinách cudzích jazykov navštívili odporúčané stránky s ukážkami rôznych jazykov a sledovali obrázky zobrazujúce život v iných európskych krajinách, ich tradície a zvyky v on-line brožúre „Cesta naprieč európskymi jazykmi“. Zaujali ich aj interaktívne cvičenia, ktoré pri tejto príležitosti ponúka webové sídlo Európskeho centra pre moderné jazyky Rady Európy.  Žiacke výtvory si môžete pozrieť v galérii.

     

                                                                               S pozdravom

                                                                               členovia predmetovej komisie cudzích jazykov

  • Európsky týždeň športu

             Cieľom tejto aktivity je zvýšiť povedomie o dôležitosti aktívneho životného štýlu pre každého. Európsky týždeň športu prvýkrát odštartoval v roku 2015.  Kampaň je navrhnutá tak, aby ľuďom v Európe a na celom svete poskytla odrazový mostík na ceste k ich zvýšenej pohybovej aktivite. 

              Od 23. do 30. septembra spustí EÚ kampaň #BeActive na podporu aktívnejšieho a zdravšieho životného štýlu. V minulom kalendárnom ročníku bolo celkovo zapojených 40 krajín a regiónov, 43 partnerov a viac ako 13 miliónov účastníkov na 32 869 podujatiach naprieč Európou.  

                Aj v našej škole sme zorganizovali túto akciu v ktorej sa súťažilo v hode guľou medzi ročníkmi 8 a 9.

    Najlepší žiaci tohto ročníka sú zapísaný nižšie. 

    8. ročník:

    1. VIliam Tokár: 11,20 m 

    2. Dominik Koubek: 8,70 m 

    9. ročník:

    1.Šimon Tokár: 11,00 m

    2. Boris Kanči: 10,70 m 

     

    Všetkým  žiakom srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalšie výkony.

     

     

    S pozdravom učitelia telesnej a športovej výchovy

    Mgr. Peter Vagaský

    Mgr Tatiana Hončaruková

  • Umývaj si rúčky

         Čisté ruky sú základnom dobrej hygieny. Ich správne a pravidelné umývanie je preto jedným z najúčinnejších opatrení proti prenosu mikroorganizmov a vzniku  rôznych ochorení.

        Dňa 2. októbra 2023 sme u nás v škole privítali epidemiologičku z michalovskej nemocnice p. Dášu Volčokovú. Pripravila si pre žiakov prvého stupňa a žiakov piateho ročníka prednášku venovanú čistým rukám. Na správnom mieste je poukázať a dôležitosť a správnu hygienu rúk.

          Pani epidemiologička si pripravila pre žiakov prezentáciu, pomocou ktorej im vysvetlila a priblížila čo sú to mikroorganizmy, ale aj to, že existujú také mikroorganizmy, ktoré ľudskému organizmu nielen škodia ale aj pomáhajú. Žiaci odpovedali na kladené otázky a nakoniec si dokonca zaslúžili odmenu v podobe pera s motívom zvieratka.

                 Za pekne strávené predpoludnie veľmi pekne ďakujeme a budeme sa určite tešiť na ďalšiu spoluprácu.

     

    S pozdravom

    Mgr. Zuzana Posypanková (uč. 1. stupňa)

     Mgr. Lucia Uhrinová (uč. 2.stupňa)

  • Deň finančnej gramotnosti a Deň eura

             V septembri sa žiaci prvého stupňa v rámci Medzinárodného dňa finančnej gramotnosti (8.9.) zahrali na obchod. Ich úlohou bolo nakúpiť suroviny podľa receptu, ktorý dostali. A tak kupovali, spočítavali, platili... i odolávali nástrahám pri pokladni v podobe nepotrebných a nezdravých sladkostí.

            Pri príležitosti  Medzinárodného dňa eura (24.10.)  si žiaci druhého stupňa vyskúšali, či poznajú hodnotu euromincí i eurobankoviek. Potom sme sa zamerali najmä na zadné strany euromincí.

             Každá krajina, v ktorej sa euro používa ako oficiálna mena, môže za rok vydať aj dve pamätné mince. Tieto mince majú rovnaké znaky, vlastnosti a spoločnú stranu ako bežné dvojeurové mince. Líšia sa len pamätným motívom na národnej strane. Žiaci si na obrázkoch pozreli pamätné euromince, ktoré vydalo Slovensko a ich úlohou bolo navrhnúť vlastnú zadnú stranu dvojeurovky.

    S pozdravom

    Magdaléna Mareková

    koordinátorka finančnej gramotnosti

     

  • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

    Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Žbince 145

     

    pozýva rodičov žiakov na RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE, ktoré sa uskutoční dňa

    21.9.2023 o 14:00 v priestoroch školy.

     

    S pozdravom

    Mgr. Mária Ivanová 

    riaditeľka ZŠ s MŠ, Žbince 145

  • Vítame žiakov - prvákov!!!

     

              V pondelok 4. septembra sme privítali na našej škole prvákov. Na školskom dvore ich privítali deviataci milým darčekom - farbičkami. Vo svojej prváckej triede zložili prvácky sľub a potvrdili ho otlačkom svojej ruky. Sľuby spolu s otlačkami budú zdobiť ich triedu a pripomínať im, že sa z nich stávajú super-žiaci.

     

    foto tu:  https://uloz.to/tam/2353bd81-ffbe-4103-bff9-650eb268cc18

     

    Držíme Vám palce!

    Mgr. Magdaléna Mareková

    učiteľka I. stupňa

  • ENVIRO ZÁHRADA 2022

              Už tradične sa naša škola zapojila do projektového programu SPPravmeTo 2022 Nadácie SPP. Grantový program SPPravmeTo je príležitosťou ako získať finančnú podporu na budovanie pozitívneho vzťahu detí a mladých ľudí k prostrediu v ktorom žijú a dávať im príležitosť podieľať sa na jeho zlepšovaní a riešení problémov. Odkaz tu.

             V tomto školskom roku sme vypracovali projekt s názvom ,,Enviro záhrada“, ktorého cieľom bolo zapojiť žiakov do praktických aktivít spojených s budovaním jednotlivých súčastí, čo v nich rozvinie fyzické zručnosti a naučí ich vážiť si spoločne vytvorený priestor. Vedie to zároveň k tímovej spolupráci a tvorivosti. Pre žiakov vznikla nová exteriérová učebňa, ktorá za vhodného počasia poskytuje únik od školských lavíc do príjemného vonkajšieho prostredia.

            Na začiatku realizácie projektu sme sa so žiakmi a kolektívom školy zhodli na tom, že by bolo vhodné okrem prípravy priestoru pre vonkajšie vyučovanie a oživenia oddychovej zóny pri jazierku orezať stromy pred školou a tak získať trochu viac priestoru pre pohyb detí. Malo to zároveň estetický účinok a touto cestou sa zároveň chceme poďakovať Obci Žbince za odvoz prebytočných konárov, ktoré sa nám pri prácach nahromadili. Veľká vďaka patrí tiež Nadácii SPP, pretože bez ich finančnej podpory by sa nám mnohé veci nepodarilo zrealizovať. V neposlednom rade by sme chceli poďakovať všetkým zapojeným pedagogickým, ale aj nepedagogickým zamestnancom školy, ktorý neváhali pomôcť.

            Žiakov, ktorí obetavo pristupovali k často vyčerpávajúcej fyzickej práci pri skrášľovaní nášho školského dvora sme samozrejme odmenili a poďakovali im. Najväčší úžitok z tohto projektu si však nosia v sebe, lebo ten pocit z dobre vykonanej práce je na nezaplatenie a nenahradia ho žiadne slová. Je to vidieť pri každom pohľade na okolie našej škole a my sme na nich nekonečne hrdí.

    Fotky v galérii stoja zato, tak si ich neváhajte omrknúť 😉

     

     

    S pozdravom

    Mgr. Lucia Uhrinová

    Mgr. Vladimíra Popiková

    Mgr. Ján Ivan

  • Výlet v ZOO a Dinoparku v Košiciach

                  Záver školského roka sa spája so školskými výletmi. Na tento deň sa tešili mladší aj starší žiaci našej školy. Dňa 21. júna 2023 sme sa vybrali autobusom na výlet do Zoologickej záhrady v Košiciach, kde mohli žiaci vidieť rôznorodé druhy zvierat, ktoré mohli vidieť v encyklopédiách, či vo videách na internete, prípadne počuť od učiteľov v škole.

               Okrem ZOO sme sa prešli Dinoparkom, čo bolo pre žiakov veľkým zážitkom. Mohli sme vidieť, ale aj počuť tvory, ktoré by sme nikde inde vidieť nemohli. Mladší žiaci dokonca navštívili aj 3D kino, kde nám premietli kreslenú rozprávku.

            S dobrou náladou, v zdraví, s nezabudnuteľnými zážitkami, na ktoré budeme ešte dlho spomínať a v neposlednom rade plnými rukami darčekov a suvenírmi sme sa vrátili domov.

     

     

    S pozdravom

    Mgr. Zuzana Posypanková (uč. 1.stupňa)

    Mgr. Vladimíra Popiková (uč. 1. stupňa)

    Mgr. Tatiana Hončaruková (uč. 2. stupňa)

    Mgr. Mária Janičkovičová (uč. 2. stupňa)

    Mgr. Anna Dorčáková (uč. 2. stupňa)

    Mgr. Peter Vagaský (uč. 2. stupňa)

  • Odpad ako umenie

              Francúzsko-obchodná komora v spolupráci s Ministerstvom školstva SR v apríli tohto roka vyhlásila projekt s názvom "Odpad ako umenie", ktorého cieľom bolo podporiť edukáciu žiakov ohľadom ochrany životného prostredia. V rámci projektu mali žiaci za úlohu vytvoriť ,,umelecké dielo“ z odpadu na tému Olympijské hry Paríž 2024. Do projektu sa zapojili aj žiaci našej školy.  Žiakom sa podarilo „vdýchnuť druhý život" obalom, vrchnákom, plastovým fľašiam či kartónom. Všetkým žiakom aj učiteľom, ktorí sa do projektu zapojili ďakujem.

     

    https://www.fsok.sk/sk/aktuality/n/news/vitazi-projektu-odpad-ako-umenie.html

     

    Mgr. Vladimíra Popiková

    Ing. Dana Balogová

    Mgr. Marianna Soročinová

    Mgr. Marie Hreňová

    Mgr. Lucia Uhrinová

     

     

  • Medzinárodný deň detí

    I. stupeň

             Pri príležitosti MDD sa každoročne organizuje deň plný hier a zábavy. Aj tento rok čakalo žiakov prvého stupňa niekoľko súťažných stanovíšť, kde si mohli zmerať svoje sily a zabaviť sa. Žiaci súťažili v 5 disciplínach (Traf leva, Popoluška, Prekážková dráha, Puzzle, Číselná cesta), v ktorých sa snažili nazbierať čo najviac bodov, či dosiahnuť čo najlepší čas. V každej z disciplín bol určený víťaz v kategórii chlapec a dievča, títo žiaci boli aj vecne ocenení. Za najlepšiu triedu bola vyhlásená trieda 2. ročníka, ktorá si prebrala medailu a spoločenskú hru. Okrem hier bola pre žiakov na školskom dvore pripravená diskotéka a tí, ktorým sa nechcelo tancovať si mohli nakresliť obrázok na chodník.

              Veríme, že program pripravovaný našimi učiteľmi sa žiakom páčil, zažili zábavný  a úspešný deň a odniesli si z neho aj nezabudnuteľné zážitky. Už teraz sa tešíme na budúci rok 😊

    II. stupeň 

             Medzinárodný deň detí sme v našej škole aj tento školský rok oslávili už tradične zábavno – súťažným dopoludním.  Žiaci druhého stupňa si zmerali svoju  šikovnosť, rýchlosť,  pamäť v rôznych súťažných disciplínach a nechýbal ani vedomostný kvíz, kde si žiaci overili svoje vedomosti. V jednotlivých súťažiach, každá trieda bojovala o cenné body. Žiaci naplno súťažili, navzájom sa povzbudzovali a počas celého dopoludnia ich sprevádzala hudba a dobra nálada. Po skončení zábavných disciplín, bola pre žiakov pripravená diskotéka, kde sa mohli naplno vytancovať. Na záver dopoludnia sme vyhlásili výsledky, ocenili  medailami najlepšie triedy a každý žiak dostal navyše sladkú odmenu.

            Veríme, že sa našim žiakom aktivity páčili, a že si oslavu svojho dňa skutočne užili. Zároveň by sme sa chceli poďakovať všetkým zapojeným učiteľom, asistentom a žiakom 9. ročníka pri výpomoci na jednotlivých stanovištiach.                

                          

     

                                                                                                              S pozdravom

                                                                                                  Mgr. Marianna Soročinová

                                                                                                  Mgr. Mária Kuliňáková

                                                                                                  Mgr. Zuzana Posypanková

  • Beh o majstra školy

              Každý žiak 5. – 9. ročníkov našej školy, ktorý miluje pohyb na čerstvom vzduchu a v prekrásnom prostredí, využil príležitosť zúčastniť sa na každoročnom  športovom podujatí s názvom Beh o majstra školy.  Dĺžka trate bola 700 metrov.  Žiaci súťažili v dvoch kategóriách: 5. – 6. ročníky (5.A, 5.B, 6.A, 6.B)  a 7. – 9. ročníky ( 7.A, 7.B, 8.A, 8.B, 9.A, 9.B.). Tomuto podujatiu  prialo aj počasie, ktoré bolo na bežecké preteky doslova ideálne. Prvé tri miesta v jednotlivých kategóriách  boli odmenené diplomami  a vecnými cenami. No ani ostatní neodchádzali domov naprázdno, ale s dobrým pocitom, že v tento deň urobili niečo prospešné pre svoje zdravie.  

    Víťazi v kategórií 5. – 6 roč.:

    1. miesto – Damián Kudráč (6.B) – 2 min. 34 sek.
    2. miesto – Erik Bogár (6.B) – 2 min. 46 sek.
    3. miesto – Ľubomír  Kudráč (5.B) - 2 min. 53 sek.

    Víťazi v kategórií 7. – 9 roč.:

    1. miesto – Patrik Kanči (8.B) – 2 min. 25 sek.
    2. miesto – Kristián Kanči (8.B) – 2 min. 26 sek.
    3. miesto – Šimon Tokár (9.A) - 2 min. 30 sek.

     

                                                                                                          Učitelia TSV

                                                                                                          Mgr. Peter Vagaský,

                                                                                                          Mgr. Tatiana Hončaruková.

  • Planetárium 2023

             Dňa 8. júna 2023 nás navštívili pracovníci Hvezdárne v Michalovciach. Tí si so sebou priniesli digitálne nafukovacie planetárium.

             Vďaka tejto modernej technológii si naši žiaci, ale aj deti z MŠ mohli pozrieť ako to vyzerá vo vesmíre. Priblížili sme si ako z blízka vyzerá mliečna dráha, polárna žiara, slnečná sústava, súhvezdia. „Precestovali“ sme vesmírom aj planéty, „prešli“ sme sa po prstencoch planét. Nakoniec sme sa pozreli na to, ako kozmonauti prebývajú na vesmírnej stanici, ako tam trávia svoj čas.

               Naši žiaci mali z tejto zaujímavej prezentácie nezabudnuteľné zážitky, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

    Ďakujeme pracovníkom Hvezdárne v Michalovciach za to, že navštívili našu školu a zaujali našich žiakov. Budeme sa do budúcna tešiť na ďalšie krásne a nezabudnuteľné momenty, či priamo vo Hvezdárni, prípadne u nás v škole.

     

    S pozdravom

    Mgr. Zuzana Posypanková (učiteľka 1.stupňa)

     

  • Vyhodnotenie zberu papiera

            V predchádzajúcom týždni sa na našej škole uskutočnil zber papiera, ktorým sme sa zároveň zapojili do súťaže s názvom „Papier pre moju školu“. Vyhlasovateľom súťaže je 1. východoslovenská OZV. Tak ako pominulé roky aj tentokrát sa do zberu zapojilo mnoho žiakov a spolu sa nám podarilo vyzbierať krásnych 173 kg, čo je takmer o 30 kg viac ako v prvom polroku. Všetci vieme, že cyklus recyklácie je výhodný z ekologického a ekonomického hľadiska pretože ušetrí mnoho energie a znižuje ekologickú záťaž prostredia. Zberový papier je významnou surovinou napríklad pri výrobe hygienických, baliacich a obalových papierov, preto sa vždy snažíme zapájať do takýchto súťaží a motivovať žiakov k zberu papiera.

             Tentokrát sa víťaznou triedou stala 5.A (58,9 kg). Na druhom mieste sa umiestnila trieda 9.A (46,9 kg) a na tretie miesto sa zaradili žiaci 1. ročníka (31,4 kg). Zároveň by sme chceli poblahoželať Tiborovi Adamovi z 5.A za najvyššie množstvo prineseného papiera.

     

    Všetkým zapojeným žiakom a rodičom ďakujeme.

     

                                                                                                   S pozdravom

                                                                                                   Mgr. Marianna Soročinová

                                                                                                   (koordinátorka ENV)

  • Poďakovanie za Zdravé maškrty

             V mene ZŠ s MŠ Žbince, by sme chceli srdečne poďakovať spoločnosti M.A.D.D FRUIT, za balíčky zdravej výživy, ktoré získali všetci žiaci našej školy v rámci výtvarnej súťaže „ZDRAVÁ VÝŽIVA“.  Naším žiakom zdravé maškrty skutočne chutili a takéto milé darčeky ich veľmi potešili.

     

    Úprimne ďakujeme 😊

     

     

                                                                                                                          S pozdravom

                                                                                                              Mgr. Marianna Soročinová

  • Futbalový turnaj

             Futbalový turnaj žiakov druhého stupňa sa uskutočnil na našej škole zas a znova a už nič nestalo v ceste ako po minulé ročníky. V minulosti sa turnaje neuskutočnili kvôli chorobe Covid-19 a tentoraz sme pokračovali v našich zápasoch. Pre množstvo akcií na našej škole sme turnaj začali hrať v predstihu ako je zvykom a to koncom apríla. Finále sa ukončilo 26.5.2023 s ktorého sa tešila trieda 8.A. Tá si zahrala proti 6.B. Výhra ôsmakov potešila až po penaltovom rozstrele 3:2p. Z tretieho miesta sa tešila trieda 7.B. Prvé tri miesta boli odmenené sladkou odmenou a putovným pohárom pre víťazov prvého miesta. Nemôžeme zabudnúť ani na najlepšieho strelca Samuela Kančiho 8.A., ktorý strieľal góly ako stroj. Ich počet sa zastavil na 26. Všetkým srdečne gratulujeme a tešíme sa na nasledujúci ročník. 

    S pozdravom učitelia TSV

    Mgr. Tatiana Hončaruková

    Mgr. Peter Vagaský

  • KYNOLOGICKÉ UKÁŽKY

            V rámci protidrogovej prevencie sa 30.05.2023 na našej škole uskutočnilo zážitkovo atraktívne podujatie, ktoré si pre našich žiakov pripravilo oddelenie služobnej kynológie. 

           Deti sa dozvedeli, že k základným výcvikom psa pripraveného k profesionálnej ochrane osôb a majetku patria cviky poslušnosti, k rozvoju obratnosti, pohyblivosti a odvahy, ale aj cviky na zadržanie osoby a návyky na streľby. Deti sa veľmi tešili, keď im psovod so svojim psom predviedol jednotlivé úkony a povely (ľahni, sadni, popros, chyť…).                                                                                                              

             Praktická ukážka služobnej kynológie v závere programu bola pre deti úplne nezabudnuteľným zážitkom a najmä prekvapením, ako psík môže tak neuveriteľne reagovať na všetky pokyny pána policajta.

     

    Videá z akcie:

    IMG_1261.mp4 

    IMG_1262.mp4

    IMG_1265.mp4

    IMG_1266.mp4

    IMG_1270.mp4

    IMG_1271.mp4

    IMG_1272.mp4

    IMG_1274.mp4

     

    Veľmi pekne ďakujeme pánom policajtom

    z oddelenia policajnej kynológie Michalovce

     

    S pozdravom

    Mgr. Lucia Uhrinová

    Mgr. Ján Ivan

  • Dopravná výchova

    Dpravná výchova

    Doprava je súčasťou života. Téma bezpečnosti a poznania dopravných značiek a pravidiel by mala byť prítomná v každom veku. Dňa 26.05.2023 sme na našej škole realizovali blokové vyučovanie dopravnej výchovy, ktorého sa zúčastnili žiaci I. a II. stupňa. Dopravná výchova sa konala za účasti por. Mgr. Tomáša Lazora, ktorý žiakom rozprával o dôležitých pravidlách cestnej premávky. Informoval žiakov o dopravných značkách, ako bezpečne chodiť po chodníku a po ceste, zavolať alebo poskytnúť pomoc pri dopravnej nehode, ovládať bezpečnú jazdu na bicykli. Žiaci dostali kolobežky, prilby, reflexné vesty a pod dozorom p. poručíka sa pohybovali po dopravnom ihrisku na školskom dvore. Týmto ďakujeme polícii SR, osobitne p. por. Lazorovi, ktorý svojou profesionalitou priblížil žiakom dôležitosť poznatkov dopravnej výchovy. 

    Dopravná výchova je povinnoou súčasťou výchovy a vzdelávanie žiakov na základných školách. A tak p. poručík prezentoval aj na II stupni našej základnej školy a tak postupne pripravoval deti na samostatný pohyb v cestnej premávke. Dotkol sa tém ako chodcov alebo cyklistov, kolobežkárov. Rovnako apeloval aj na aspekty výchovy budúcich vodičov motorových vozidiel. Okrem pozitívnych stránok má doprava a motorizmus aj veľa záporných stránok. Tým sú aj dopravné nehody, ktorých počet je neúmerný. Práve ich účastníkmi je veľa detí v mladšom a staršom školskom veku. Základné vedomosti, zručnosti a návyky zamerané na bezpečné správanie sa v rôznych dopravných situáciách získavajú deti najmä prostredníctvom školy. 

    Realizácia učebnej činnosti bola uskutočnená na detskom dopravnom ihrisku v areáli školy.

    Ako videli dopravný deň žiaci I. stupňa? Čo sa im najviac páčilo? Niektorí napísali o tom krátke správy:

    Deň polície- piatok 26.5.2023

    Dnes bola u nás polícia a vozili sme sa na kolobežke.                                                    

    Jozefka

    Semafór, zrážky, kolobežky- piatok 26.5.2023

    Prišiel k nám policajt. Vozili sme sa na kolobežkách. Pán policajt sa s nami fotil a urobil z Tučniaka policajného psa. A nakoniec sme si zaspievali. Dovidenia

    (pozn. Tučniak- meno psa spolužiaka, ktorý sa prikmotril na školský dvor.)                

    Kiki

    Dopravný policajt

    Zrazu sme počuli sirény policajného auta. Zavolali nás vonku. Sadli sme si na lavičky. Pán policajt nám začal hovoriť . Povedal nám, že sa jazdí po pravej strane. Jazdili sme na kolobežkách, ako keby to boli autá. Mali sme tam semafor. Urobili sme si s ním fotky.                                                

    Vaneska

    Húkačka

    Prišiel k nám pán policajt. Vozili sme sa na kolobežkách. Rozprávali sme sa s policajtom a fotili sa. Mali sme prilby. Počuli sme húkačku. Nakoniec sme spievali na želanie pána policajta. Zaspievali sme mu: „Superpolicajt, superpolicajt...“                                                                                           

    Janka

    Policajt v škole

    Mala som kolobežku. Fotila som sa s policajtom. Policajt dal psovi Tučniakovi policajnú stuhu. Na dvore boli dopravné značky.                                                                                                 

    Kvetka



                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                     S pozdravom

                                                                                                     Mgr. Marianna Hredzáková ( učiteľka I. stupeň)  

                                                                                                     Mgr. Peter Vagaský  ( učiteľ II. stupeň)

                                                                                                    členovia MZ

  • Vojaci očami detí

             Minister obrany SR, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR a mesačník Obrana vyhlásili ďalší, v poradí už 21. ročník výtvarnej súťaže s názvom „Vojaci očami detí“. Naši žiaci prostredníctvom svojich výtvarných prác vyjadrili to, ako vnímajú profesionálnych vojakov, ich prácu, život a plnenie ich každodenných úloh spojených s ochranou našej republiky. Súťaž bola rozdelená do dvoch kategórií – mladší žiaci (1. až 5. ročník) a starší žiaci (6. až 9. ročník). Súťaže sa zúčastnili naši mladší aj starší žiaci a vytvorili skutočne krásne práce. Zo všetkých výtvarných prác sme vybrali tie najzaujímavejšie a poslali ich do okresného kola, kde odborná porota zložená z výtvarníkov, zamestnancov rezortu a profesionálnych vojakov vyberie 3 najlepšie práce v každej kategórie. Všetkým žiakom, ktorí sa do súťaže zapojili ďakujeme a držíme palce.

     

     

    Mgr. Mariana Soročinová 

    učiteľka II. stupňa

  • Deň matiek

             Na 17.5.2023 si žiaci prvého stupňa a vybraní žiaci druhého stupňa pripravili program pre svoje mamičky pri príležitosti Dňa matiek. Okrem papierových srdiečok, tak dostali mamky potešenie pre svoje dobré láskavé a živé srdiečka v podobe básni, piesní a tanca.

     

    S pozdravom

    pani učiteľky a pani asistenky 1.stupňa

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Žbince 145
    072 16 Žbince 145
  • 056 6493188, 0911211963

Fotogaléria